Administraţia de la Seul va trimite o delegaţie în Coreea de Nord; Este prima dată, în ultimii 10 ani

Administraţia de la Seul va trimite o delegaţie în Coreea de Nord; Este prima dată, în ultimii 10 ani
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: Hepta 05.03.2018 08:43
Coreea de Sud va trimite luni o delegaţie la Phenian, condusă de directorul de securitate naţională al ţării, pentru discuţii cu oficialii nord-coreeni în legătură cu modalităţile de detensionare a crizei din peninsulă şi pentru a pregăti posibila reluarea a dialogului între Coreea de Nord şi SUA.

Aceasta este prima delegaţie de înalţi oficiali sud-coreeni care merge la Phenian în ultimii aproximativ zece ani, informează The Associated Press.

Delegaţia va efectua o vizită de două zile la Pheniam, în cursul căreia reprezentanţii Seulului vor discuta cu o serie de oficiali nord-coreeni de rang înalt, a anunţat Administraţia prezidenţială sud-coreeană.

După călătoria la Phenian, delegaţia sud-coreeană va vizita Washingtonul, pentru a informa oficialii americani în legătură cu discuţiile avute cu nord-coreeni, a declarat Yoon Young-chan, un oficial prezidenţial de la Seul.

O delegaţia de înalţi oficiali nord-coreeni, printre care şi sora lui Kim Jong Un, liderul de la Phenian, au vizitat Coreea de Sud cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI