Siria: Cel puţin 36 de soldaţi din trupele pro-guvernamentale au fost ucişi într-un raid aerian al forţelor turce

Siria: Cel puţin 36 de soldaţi din trupele pro-guvernamentale au fost ucişi într-un raid aerian al forţelor turce
Sursa: www.news.ro Foto: twitter.com 04.03.2018 09:10
Cel puţin 36 de soldaţi din trupele militare pro-guvernamentale au fost ucişi în urma unui raid aerian al forţelor turce în regiunea Afrin, conform unui grup de monitorizare, informează BBC. Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe EmailAtacul a avut ca ţintă o tabără din Kafr Jina în nordul regiunii siriene, conform Observatorului Sirian al Drepturilor Omului.

Forţele pro-guvernamentale au pătruns în Afrin în urmă cu două săptămâni două săptămâni pentru a susţine forţele kurde.

Turcia consideră grupările kurde ca fiind teroriste şi încearcă să le elimine din zonă.

Guvernul sirian a definit ofensiva drept un „atac” la adresa suveranităţii Siriei şi a trimis trupe militare pentru a-i susţine pe kurzi.

Raidul aerian vine în urma uneia dintre cele mai sângeroase zile pentru trupele turce de când au început ofensiva în ianuarie. Opt soldaţi turci au fost ucişi iar alţi 13 au fost răniţi joi în timpul luptelor din Afrin.

Cinci „eroi au căzut pe front şi au devenit martiri iar alţi şapte au fost răniţi”, se arăta într-un comunicat al armatei turce. Un al doilea comunicat a anunţat că încă trei soldaţi au fost ucişi şi şase răniţi.

Nu au fost oferite detalii privind ciocnirile, dar agenţia de ştiri Dogan a spus că soldaţii kurzi s-au folosit de tunele pentru a crea o ambuscadă pentru forţele turce.

Mii de civili din Afrin şi-au părăsit locuinţele de când a început ofensiva turcă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI