Antonino Vadala a fost reţinut joi pe proprietatea lui din Michalovce, un oraş din estul Slovaciei, regiunea Kosice, potrivit cotidianului local Korzar, transmite The Slovak Spectator, citat de Digi 24.

Numele omului de afaceri italian apare în ultima investigaţie, neterminată, a jurnalistului Jan Kuciak, ucis alături de logodina sa, Martina Kusnirova.

Kuciak şi Martina Kusnirova sa au fost găsiţi împuşcaţi mortal în locuinţa jurnalisatului din Velka Maca, la 65 de kilometri est de capitala Bratislava.

De asemenea, au mai fost arestaţi şi fratele lui Antonino Vadala, Bruno Vadala şi un alt treilea suspect, identificat sub numele de Pietro C.[janjan]Jan Kuciak

În ultima sa anchetă, Jan Kuciak  descoperise o pistă care ducea spre legăturile dintre clanul mafiotic italian `Ndrangheta şi consiliera premierului slovac Robert Fico, Maria Troskova.

În 2011, Troskova lucra pentru un cunoscut mogul slovac şi personaj politic influent, Pavol Rusko.

La acea dată, Maria Troskova a făcut cunoştinţă cu un om de afaceri din cercul lui Rusko, un italian pe nume Antonino Vadala.

În jurul numelui lui Vadala există nu mai puţin de 32 de companii înregistrate în Slovacia la care italianul ar deţine active financiare, majoritatea în sectorul agricol.

Un bărbat cu acelaşi nume apare, însă, şi pe un mandat de arestare cu referire la sindicatul crimei `Ndrangheta.

Poliţia slovacă a declarat luni că, probabil, Kuciak a fost ucis la comandă din cauza anchetei sale privind cazuri de corupţie la nivel înalt.

Jan Kuciak, care lucra de trei ani pentru publicaţia online Aktuality.sk, parte a grupului media germano-elveţian Ringier Axel Springer, ancheta cazuri de fraude fiscale în rândul oamenilor de afaceri având conexiuni cu partidul de guvernământ de la Bratislava şi cu alţi politicieni.

Aktuality.sk a publicat ancheta jurnalistică neterminată a lui Jan Kuciak. Jurnalistul relevă în material şi legăturile între gruparea criminală şi  Viliam Jasan, secretar al Consiliul slovac de securitate.