Marine Le Pen, inculpată după ce a postat pe Twitter imagini cu atrocităţi; Aceasta riscă până la trei ani de închisoare

Marine Le Pen, inculpată după ce a postat pe Twitter imagini cu atrocităţi; Aceasta riscă până la trei ani de închisoare
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 01.03.2018 19:00
Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, a fost inculpată după ce a postat pe Twitter imagini cu atrocităţi comise de reţeaua teroristă Stat Islamic, fiind acuzată de distribuirea de mesaje violente care incită la terorism sau aduc atingere gravă demnităţii umane.

Acţiunea de inculpare a fost aprobată joi de un judecător de la o instanţă din Nanterre, lângă Paris, după ce Adunarea Naţională franceză, camera inferioară a Parlamentului de la Paris, a retras imunitatea de care deputata franceză beneficia.

Le Pen, care a candidat anul trecut la preşedinţia Franţei, a postat pe Twitter, în 2015, trei imagini cu atrocităţi comise de militanţi ai Stat Islamic, inclusiv cu un jurnalist american decapitat de terorişti.

Le Pen a şters ulterior imaginea cu decapitarea jurnalistului american, la cererea familiei victimei.

În cazul în care este găsită vinovată, Le Pen riscă până la trei ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro.

"Sunt inculpată pentru că am condamnat ororile Daesh", a declarat deputata franceză, folosind numele în arabă al reţelei teroriste Stat Islamic.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI