Sute de oameni au murit în urma bombardamentelor lansate în ultimele 11 zile în regiune, în pofida planului Rusiei de a institui un armistiţiu zilnic de cinci ore.

Forţele regimului de la Damasc au lansat operaţiunea terestră pentru a câştiga teren în zonele controlate de rebeli în apropierea capitalei siriene.

Ofensiva a vizat zona Hawsh al-Dawahra, situată în estul enclavei Ghouta. Potrivit OSDO, forţele regimului al-Assad au reluat un asalt început duminica trecută, iar rebelii au provocat numeroase pagube trupelor regimului de la Damasc.

 În urmă cu patru zile, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat, în unanimitate, o rezoluţie prin care cere instituirea unui armistiţiu umanitar în Siria cu durata de 30 de zile.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.