SUA vor adopta o poziţie mai agresivă în privinţa ameninţării nucleare reprezentate de Rusia

SUA vor adopta o poziţie mai agresivă în privinţa ameninţării nucleare reprezentate de Rusia
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: newsnation.in 03.02.2018 20:22
Administraţia Donald Trump a anunţat că va continua cea mai mare parte a politicilor în domeniul armamentului nuclear din perioada preşedintelui Barack Obama, însă va adopta o poziţie mai agresivă vizavi de Rusia, informează site-ul agenţiei de ştiri The Associated Press.

Într-un raport de 74 de pagini al Pentagonului privind politica SUA în domeniul armamentului nuclear se afirmă că Rusia trebuie să fie convinsă că ar avea de suportat "costuri inacceptabile" dacă ar ameninţa chiar şi cu un atac nuclear limitat în Europa.

Oficiali americani afirmă că regimul de la Phenian reprezintă "o ameninţare gravă şi evidentă" pentru SUA şi aliaţii săi, iar un atac nuclear nord-coreean ar conduce "sfârşitul regimului" din Coreea de Nord.

Pentagonul cataloghează şi China drept un potenţial adversar nuclear, arătând că arsenalul nuclear american este adaptat pentru a "împiedica Beijingul să concluzioneze în mod eronat" că ar putea obţine vreun avantaj prin utilizarea armamentului său nucleare în Asia sau că "o utilizare a armelor nucleare, oricât de limitată, este acceptabilă".

Preşedintele Trump a transmis printr-o declaraţie scrisă că strategia SUA este realizată în aşa fel încât să facă utilizarea armelor nucleare mai puţin probabilă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI