Şefa DNA a prezentat raportul activităţii pentru 2017, în prezenţa preşedintelui României

Şefa DNA a prezentat raportul activităţii pentru 2017, în prezenţa preşedintelui României
Sursa: jurnal.md Foto: ziare.com 28.02.2018 21:49
În anul trecut, procurorii anticorupţie din România au soluţionat peste 3.800 de dosare. În judecată au ajuns trei miniştri, cinci deputaţi şi un senator. Asta a subliniat şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un bilanţ al activităţii sale pentru anul 2017. ”A fost un an dificil în lupta împotriva corupţiei”, a declarat Kovesi în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta a remarcat că eficienţa DNA este departe de a putea fi contestată. 
Lupta împotriva corupţiei a fost uneori greu de realizat, a specificat Kovesi.

Procurorul-şef al DNA a subliniat că de cele mai multe ori, cei mai corupţi sunt tocmai cei care gestionează bugetele publice.

La conferinţa de prezentare a raportului privind activitatea parchetului anticorupţie a fost şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a felicitat instituţia pentru întreaga activitate şi a reluat ideea atacului asupra justiţiei, cu care se confruntă DNA în ultima perioadă.

Conferinţa susţinută de Kovesi survine după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea ministrului Justiţiei de a o revoca din funcţie pe şefa DNA. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI