Membrii CDU aprobă acordul de coaliţie cu social-democraţii germani

Membrii CDU aprobă acordul de coaliţie cu social-democraţii germani
Sursa: www.mediafax.ro Foto: afp 27.02.2018 07:34
Membrii Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU) au aprobat, luni, acordul de a forma o coaliţie guvernamentală cu Partidul Social-Democrat (SPD), iar Angela Merkel este cu un pas mai aproape de al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

În congresul CDU desfăşurat luni la Berlin, 975 de delegaţi au votat în favoarea coaliţiei cu SPD, în timp ce doar 27 s-au opus intrării la guvernare alături de social-democraţi.

La data de 4 martie, peste 460.000 de membri ai SPD vor decide dacă formaţiunea lor va intra la guvernare alături de blocul CDU/CSU.

”Sper ca membrii SPD să înţeleagă responsabilitatea de a da Germaniei un Guvern bun. Împreună, putem obţine foarte multe pentru Germania şi pentru cetăţenii ei”, a declarat Merkel pentru postul RTL.

De asemenea, în cadrul congresului CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer a fost aleasă în funcţia de secretar-general al formaţiunii conservatoare.

”În perioade de incertitudine, nu mai este suficient să arăţi spre alţii şi să spui că el sau ea ar trebui să-şi asume responsabilitatea. Iată de ce preiau acum responsabilitatea şi mă pun în serviciul partidului”, a afirmat Kramp-Karrenbauer.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI