Joseph Yun se retrage din funcţia de negociator şef al SUA pentru Coreea de Nord

Joseph Yun se retrage din funcţia de negociator şef al SUA pentru Coreea de Nord
Sursa: www.mediafax.ro Foto: afp 27.02.2018 13:54
Negociatorul şef al Statelor Unite pentru Coreea de Nord, Joseph Yun, a anunţat că se va retrage oficial din funcţie, la o zi după ce Phenianul s-a arătat dispus să discute cu Washingtonul, infomează site-ul agenţiei Reuters.

Joseph Yun, de origine sud-coreeană, a susţinut adoptarea unei soluţii diplomatice, în ceea ce priveşte regimul de la Phenian, încă din anul 2016, de când a devenit negociator şef al SUA pentru Coreea de Nord.

Cu toate acestea, autoritatea sa de a negocia cu nord-coreenii a început să fie redusă odată cu apariţia disputei între Casa Albă şi Departamentul de Stat privind politica de abordare a situaţiei din Peninsula Coreea.

"A fost decizia mea să mă retrag într-o perioadă ca aceasta", a declarat Joseph Yun, potrivit postului CNN, adăugând că Secretarul de Stat Rex Tillerson i-a acceptat demisia "cu regret".

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauret, a informat printr-un comunicat că Joseph Yun a decis să demisioneze din motive personale.

"Ne pare foarte rău să anunţăm că se va retrage, însă efortul nostru diplomatic în Coreea de Nord va continua să se bazeze pe implementarea unei campanii de maximă presiune cu scopul de a izola Republica Populară Democrată Coreeană până ce va accepta să discute despre denuclearizarea Peninsulei Coreea", a declarat Heather Nauret.

La începutul lunii februarie, Joseph Yun a efectuat vizite oficiale în Coreea de Sud şi Japonia pentru a vorbi cu oficiali de rang înalt din Guvern despre Coreea de Nord.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI