Puşti de asalt găsite la un elev care şi-a ameninţat şcoala după masacrul din Florida

Puşti de asalt găsite la un elev care şi-a ameninţat şcoala după masacrul din Florida
Sursa: www.news.ro Foto: epa 22.02.2018 12:41
Poliţia californiană a descoperit un mic arsenal - inclusiv puşti semiautomate - la domiciliul unui adolescent care a ameninţat să-şi ia ca ţintă liceul, a anunţat şeriful comitatului Los Angeles, scrie AFP.

Reţinut de forţele de ordine, tânărul în vârstă de 17 ani a proferat această ameninţare în timpul unei dispute cu unul dintre profesorii săi, vineri, la două zile după atacul armat comis de către un fost elev la un liceu din Parkland, în Florida, unde a ucis 17 persoane.

La domiciliul adolescentului, la periferia Los Angelesului, poliţiştii au găsit două puşti de asalt de acelaşi tip cu cea folosită în Florida, două arme de mână şi încărcătoare cu până la 90 de piese de muniţie, a precizat miercuri şeriful Jim McDonnell.

Fratele mai mare al elevului, cunoscut din cauza unor motive disciplinare, a dat asigurări că este proprietarul armelor, însă nu a putut să prezinte certificate de apartenenţă a celei mai mari părţi din armament.

El a fost, de asemenea, arestat.

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat pregătit, miercuri, să ia în calcul să înarmeze profesori în şcoli, cu scopul de a proteja elevii în cazul unor atacuri ca cel de la Parkland.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI