Banii au fost cheltuiţi în cea mai mare parte pe cazare, hrană şi transport, pentru cei patru membri ai delegaţiei, plus cei optsprezece angajaţi din personalul delegaţiei, a declarat un oficial, sub condiţia anonimatului, din Ministerul Reunificării de la Seul, transmite CNBC.

Sora lui Kim Jong-un a fost cazată la hotelul de lux Walkerhill, din estul capitalei sud-coreene.

Pe durata vizitei de trei zile, Kim Yo Jong şi ceilalţi membri ai delegaţiei au călătorit între Seul şi locaţiile din Pyeongchang unde se desfăşoară competiţiile olimpice.

Săptămâna trecută, Guvernul Coreei de Sud a aprobat un buget de peste două milioane euro pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de participarea întregii delegaţii Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la Pyeongchang.

Factura de 2,86 miliarde de woni (2,13 milioane euro) va servi la plata cheltuielilor de transport, cazare, hrană şi alte cheltuieli ale celor 229 de „pom-pom girls", a unei echipei de taekwondo şi a celor aproximativ 140 de artişti, a precizat Ministerul sud-coreean al Unificării într-un comunicat.

În ceea ce îi priveşte pe cei 22 de sportivi nord-coreeni care participă la JO 2018, factura în cazul lor va fi achitată independent de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), conform responsabililor sud-coreeni.

Seulul a făcut toate eforturile pentru a se asigura că vizita nord-coreenilor nu va încălca numeroasele sancţiuni impuse Phenianului din cauza programelor balistice şi nucleare ale Coreei de Nord. Banii vor merge direct în buzunarele profesioniştilor implicaţi, fără să treacă pe la autorităţile nord-coreene.