Seylmar va fi înlocuit în funcţia de şef de cabinet al preşedintelui CE de Clara Martinez Alberola, adjunctul său, devenind astfel prima femeie care să deţine această funcţie.

Martin Selmayr, care este adesea considerat cel mai puternic om din Comisie, va fi acum la conducerea întregii administraţii.

Potrivit agenţiei Reuters, avocatul german este recunoscut pentru organizarea campaniei în urma căreia Juncker a câştigat preşedinţia Comisiei Europene.

Oficiali din Blocul comunitar au declarat că Selmayr nu este foarte popular între membrii Comisiei, iar viitorul lui, în urma plecării lui Juncker din funcţia de preşedinte al CE, este incert.

"Colegiul comisarilor a decis să îl numească pe Martin Selmayr, actualul şef de cabinet al preşedintelui, în funcţia de secretar general al Comisiei", a informat organul executivului printr-un comunicat.

"Decizia va intra în vigoare pe 1 martie. Totodată, preşedintele Juncker a decis că actualul şef adjunct, Clara Martinez Alberola, va deveni noul şef de Cabinet", s-a mai arătat în comunicat.

Juncker a confirmat într-o conferinţă de presă că va fi alegerea următorului preşedinte al Comisiei dacă îl va păstra pe Selmayr în funcţie.

Oficialii de la Bruxelles au speculat că noul preşedinte al Comiei Europene va fi de origine franceză, fiind luaţi în considerare negociatorul pentru Brexit, Michel Barnier, şi şefa Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

Selmayr a lucrat pentru Banca Centrală Europeană între 1998 şi 2000, iar în acelaşi s-a alăturat conglomeratului media Bertelsmann, ocupând un post de consilier legal. Acesta a început să lucreze pentru Comisia Europeană în anul 2004.