„După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună”, a declarat liderul de la Cotroceni.

Preşedintele român a spus, fiind rugat să definească sensul cuvântului "penali", că a explicat de suficiente ori şi nu este cazul să revină de fiecare dată când apare o problemă publică.

"Desigur, m-am implicat în felul în care am înţeles - justiţia se înfăptuieşte în sala de judecată. În această situaţie, nu mă văd chemat să mediez între DNA şi persoane inculpate. În această această speţă, judecătorii îşi vor spune cuvântul", a explicat el.

Declaraţiile lui Klaus Iohannis se referă la scandalul declanşat de învinuirile aduse procurorilor de la DNA Prahova de către fostul deputat PSD Vlad Cosma. Mai exact, Cosma, care a fost condamnat pentru corupţie, susţine că doi comisari-şefi din cadrul DNA ar fi fabricat probe şi inventat dosare în cazul unor politicieni şi oameni de afaceri.