”Puţin după ora (locală) 7.00, în această (miercuri) dimineaţa, un vehicul a încercat să pătrundă, fără autorizaţie, în incinta securizată a NSA la Fort Meade, în Maryland", a declarat NSA într-un comunicat, precizând că situaţia era ”sub control” şi că nu mai exista ”o ameninţare la adresa securităţii”.

”Focuri de armă au fost trase”, adaugă Agenţia de Securitate Naţională, care afirmă că ”mai multe persoane au fost transportate la spital, însă primele elemente ale anchetei nu indică, pentru moment, că aceste răniri sunt cauzate de focuri de armă”.

O anchetă este în curs şi a fost încredinţată FBI.

Identitatea autorului sau autorilor focurilor de armă şi natura rănilor nu au fost încă stabilite în mod clar.

La puţin timp după focurile de armă, postul de televiziune NBC Washington a difuzat imagini cu un SUV negru, care prezenta urme de împuşcături cu gloanţe în parbriz, încastrat în barierele de beton care protejează intrarea în acest complex ultrasecurizat.

O persoană încătuşată se vedea aşezată pe trotuar.

”Putem să confirmăm că o persoană a fost rănită şi nu ştim în ce împrejurări”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt de la Fort Meade.

Acest complex militar, situat la o jumătate de oră de mers cu maşina de Washington, este unul dintre locurile cele mai securizate din ţară.

Potrivit postului local ABC 7 News, trei persoane au fost rănite de gloanţe, iar suspectul a fost arestat.