Potrivit presei ucrainene, Saakaşvili a fost reţinut de persoane care purtau uniforme ale Serviciului ucrainean de Grăniceri, a fost urcat într-un microbuz şi dus într-o direcţie necunsocută.

Într-un interviu acordat recent, Mihail Saakaşvili a declarat că autorităţile ucrainene intenţionează să-l deporteze în Polonia.

Se întâmplă după ce săptămâna trecută Parchetul general ucrainean a anunţat marţi că nu va mai fi prelungiconsemnarea la domiciliu pe timp de noapte a opozantului Mihail Saakaşvili, acuzat că a vrut să pună la cale o lovitură de stat în Ucraina, relatează AFP.

Fostul preşedinte georgian, la început un aliat al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko înainte de a deveni unul dintre cei mai vehemenţi adversari ai săi, a fost arestat pentru scurt timp în decembrie la Kiev, apoi eliberat.

El este acuzat că a vrut ''să preia puterea prin forţă'' în cursul recentelor manifestaţii care ar fi fost finanţate, potrivit Parchetului ucrainean, de anturajul fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în 2014.