Autorităţile ruse încă nu au prezentat oficial cauza tragediei aviatice. Comitetul de Investigaţii al Rusiei a raportat că au în vedere câteva scenarii posibile - factorul uman, starea tehnică a aeronavei şi condiţiile meteorologice, fără a exclude alte versiuni.

Potrivit TV Rain, aeronava AN-148 este considerată nouă, produsă în 2010, iar în 2016 a ajuns în gestiunea companiei „Saratov Airlines”.

„Compania aeriană a spus că înainte de zbor nu au fost identificate probleme tehnice. În ianuarie, motorul şi aripile aeronavei au fost verificate în prezenţa unor specialişti şi nu au fost plângeri”, scrie presa din Rusia.

„Avionul a efectuat mai multe zboruri înainte de căderea sa. La bord au existat doi mecanici de zbor care au efectuat întreţinerea operaţională. Nu au fost găsite încălcări”, a raportat compania aeriană.

Kommersant scrie că nu se exclude eventuala îngheţare a aeronavei în aer. Vicepreşedintele sindicatului echipajului de zbor, Alfred Malinovsky, a declarat pentru Interfax că o posibilă cauză a accidentului ar putea fi pătrunderea gheţii în lamele motorului.

Sursa RBC a declarat că versiunea atacului terorist la bordul avionului AN-148 este puţin probabil să fie o prioritate.

La locul accidentului aeronavei, s-a format o pâlnie cu o adâncime de 2,5 metri şi un diametru de aproximativ 17 metri, a declarat un martor ocular pentru Interfax.

Amintim că un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines s-a prăbuşit duminică după-amiază în regiunea Moscova. Este vorba despre un Antonov AN-148, care avea la bord 65 de pasageri şi şase membri ai echipajului.