"La 15 februarie, în Extremul Orient şi în alte părţi ale lumii, milioane de bărbaţi şi de femei vor sărbători Anul Nou lunar", a amintit Suveranul Pontif în cadrul rugăciunii Angelus, susţinută în faţa miilor de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru de la Roma.

"Transmit salutul meu cordial tuturor familiilor lor, însoţit de urarea de mai multă solidaritate, fraternitate şi dorinţă de bine, contribuind la crearea unei societăţi în care fiecare este primit, ocrotit, promovat şi integrat. Vă invit să ne rugăm pentru darul păcii, comoară nestemată de dobândit prin compasiune, clarviziune şi curaj. Pe toţi vă însoţesc şi vă binecuvântez", a adăugat Suveranul Pontif.

Vaticanul se apropie de un acord cu Beijingul privind chestiunea spinoasă a nominalizării episcopilor, prin decizia de a recunoaşte în curând şapte înalţi prelaţi numiţi de regimul comunist, comentează AFP. Cele aproximativ 12 milioane de credincioşi catolici chinezi sunt împărţiţi între o "Asociaţie patriotică", al cărei personal clerical este ales direct de Partidul Comunist şi o biserică neoficială ai cărei episcopi, numiţi de Vatican, sunt doar toleraţi de Beijing.