Macron avertizează Turcia să nu transforme operaţiunea din Afrin într-o scuză pentru invazia Siriei

Macron avertizează Turcia să nu transforme operaţiunea din Afrin într-o scuză pentru invazia Siriei
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: AFP 01.02.2018 08:28
Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat Turcia, miercuri, că operaţiunea desfăşurată în regiunea Afrin nu ar trebui să devină o scuză pentru invadarea Siriei, afirmând că îşi doreşte ca Ankara să îşi coordoneze acţiunile împreună cu aliaţii, informează, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Dacă se va dovedi că această operaţiune are alt scop decât acela de a combate ameninţarea teroristă de la graniţa cu Turcia şi se va transforma într-o operaţiune de invazie, atunci va deveni o problemă reală pentru noi", a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat publicaţiei Le Figaro.

Potrivit cotidianului Le Figaro, Macron a mai informat că va vorbi cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre cooperarea cu aliaţii săi din Occident.

La 19 ianuarie, armata turcă a declanşat operaţiunea "Ramura de măslin", lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia siriană Afrin. Obiectivul este înlăturarea militanţilor grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG), consideraţi aliaţi ai mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

În pofida avertizărilor venite din partea aliaţilor occidentali, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat, vineri, că va extinde operaţiunea împotriva grupării kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG).

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI