Cresc preţurile la fructe şi legume: Viscolul a distrus recoltele şi a forţat autorităţile să închidă drumurile

Cresc preţurile la fructe şi legume: Viscolul a distrus recoltele şi a forţat autorităţile să închidă drumurile
Sursa: www.zf.ro Foto: pexels.com 08.01.2018 10:43
Preţurile la fructe şi legume au crescut în oraşele mari din centrul şi nordul Chinei după ce condiţiile meteorologice extreme au afectat grav recoltele şi au forţat autorităţile să închidă mai multe drumuri, potrivit Reuters.

Mai multe părţi din autostrăzile care conectează provinciile Henan, Shanxi, Shandon, Anhui şi Jiangsu au fost blocate. În provincia nordică Shanxi, serele pentru legume s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii.

„Peste 45.000 de acri (n.r: 18.210 hectare) de pomi fructiferi, plantaţii de ceai şi sere cu legume au fost afectate de ploile reci şi de zăpadă”, a transmis Ministerul Agriculturii, adăugând că se va întârzia procedura de cultivare a grâului din cauza temperaturilor scăzute.

Oraşul Hefei, capitală a provinciei Anhui, va oferi rezidenţilor reduceri la legume pentru câteva zile, înainte ca majorarea de preţuri să intre în vigoare, potrivit unui anunţ transmis prin radioul de stat.

Radioul de stat a anunţat că preţurile unor legume precum varza şi salata s-au dublat în ultima săptămână în regiunea estică Anhui.

China avertizează că un nou val de viscole va lovi regiunile nordice, centrale şi estice.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI