Alertă în cadrul serviciilor secrete din SUA: Spionii de profesie pleacă în masă

Alertă în cadrul serviciilor secrete din SUA: Spionii de profesie pleacă în masă
Sursa: jurnal.md Foto: 123rf.com 08.01.2018 09:24
Personalul Agenţiei Naţionale de Securitate pleacă în masă în sectorul privat din cauza salariilor mici, a moralului scăzut sau a procesului defectuos de reorganizare. Ultimul pe această listă este chiar directorul Agenţiei. Acesta a anunţat că cere pensionarea.

Cei mai importanţi angajaţi ai Agenţiei de Securitate Naţională au început să plece, deziluzionaţi de conducerea serviciului de spionaj şi de o reorganizare nepopulară. Mulţi dintre ei aleg locuri de muncă mai bine plătite şi mai flexibile în sectorul privat. Potrivit cotidianului Washington Post, începând cu anul 2015, NSA a pierdut câteva sute de hackeri, ingineri şi oameni de ştiinţă.

Demisiile au produs o mare îngrijoare, iar jurnaliştii americani scriu că plecările pot avea un impactul major asupra securităţii naţionale. Cei care au plecat erau responsabili pentru colectarea şi analizarea informaţiilor care intră în briefing-ul zilnic al preşedintelui Donald Trump. Activitatea lor includea şi monitorizarea unei game largi de subiecte, inclusiv războiul cu ISIS sau problema hackerilor ruşi şi nord-coreeni.

Ultimul care şi-a anunţat plecarea este chiar şeful Agenţiei, Mike Rogers, care plănuieşte să se pensioneze. Potrivit Washington Post, el aşteaptă ca succesorul său să fie nominalizat de preşedintele Donald Trump şi confirmat de Senatul SUA. Cu sediul la Fort Meade din Maryland, Agenţia Naţională de Securitate are aproximativ 21.000 de angajaţi şi este cel mai mare producător de informaţii din rândul celor 17 agenţii de spionaj din Statele Unite.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI