„Cu toţii vrem ca DACA să se întâmple, dar dorim de asemenea o mai mare siguranţă pentru ţara noastră”, a spus Trump. Administraţia de la Casa Albă are un plan de 10 ani, de 18 miliarde de dolari, pentru a construi un zid la graniţa cu Mexicul, un proiect profund nepopular în rândul democraţilor, mai ales dacă este legat de DACA.
„Sperăm că vom putea să încheiem un acord cu democraţii”, a declarat el sâmbătă. „E ceva, cu siguranţă, că aş vrea să se întâmple”.

Trump a vorbit în timpul unei întâlniri cu parlamentarii republicani şi cu membrii cabinetului său despre priorităţile legislative ale administraţiei în 2018 şi strategia pentru alegerile intermediare din noiembrie.

În septembrie, Trump a anulat DACA, legea instituită de fostul preşedinte Barack Obama pentru a proteja aproape 800.000 de imigranţi de la deportare, permiţându-le să trăiască legal şi să lucreze în Statele Unite.

Trump a dat Congresului termen până pe 5 martie să convină asupra unei legislaţii care să permită o  protecţie echivalentă cu cea oferită de DACA, cu condiţia ca măsura să includă finanţarea unui zid de-a lungul graniţei cu Mexicul, încheierea programului Loteria Vizelor şi interzicerea imigranţiei familiilor extinse.