Sute de oameni au cerut în stradă întoarcerea sa, protestul având loc pe bulevardul principal din capitala Mexicului iar traficul a fost întrerupt.

Doi dintre poliţiştii care l-au arestat au fost reţinuţi iar în catedrala din oraş oamenii s-au rugat pentru tânărul student.

Marco Antonio Sanchez a fost descris de către familie ca fiind un băiat care iubea arta şi muzeele. Acesta ieşise să facă fotografii şi a rugat un prieten să îi facă o poză lângă un perete cu graffitti. Prietenul lui a spus că în acel moment poliţia a venit la ei şi l-a acuzat pe Sanchez că ar fi furat aparatul de fotografiat. Tânărul a încercat să fugă dar a fost prins la scurt timp de poliţişti şi băgat în duba de poliţie.

Comisia pentru Drepturile Omului din Mexico City a declarat că a cerut ca poliţia să investigheze cazul. De asemenea, comisia a spus că a făcut apel şi la procurorul general pentru a deschide o anchetă pentru dispariţie.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat într-o conferinţă de presă că poliţiştii implicaţi în arestarea tânărului au fost chestionaţi: „L-au eliberat pe Marco Antonio la câteva străzi distanţă de locul în care a fost arestat, în urma rugăminţilor unor persoane din zonă”.

De asemenea, oficialul a adăugat că Poliţia examinează probe video şi înregistrările radio din momentul arestării şi investighează cazul.