Într-o declaraţie acordată postului de radio Vocea Palestinei, Malki a spus că Palestina va cere comunităţii internaţionale să-şi onoreze angajamentul din rezoluţia 2334 a Consiliului de Securitate al ONU din decembrie 2016, referitoare la aşezările evreieşti din teritoriile palestiniene ocupate.

Palestinienii încearcă din 2011 să obţină statut de membru deplin al ONU şi au primit în 2012 statutul de stat observator non-membru.

Situaţia din Orientul Mijlociu va face obiectul mai multor reuniuni la ONU, printre care o sesiune cu uşile închise a Consiliului de Securitate în 20 februarie, urmată a doua zi o şedinţă publică.

Riad Malki a menţionat că preşedintele palestinian Mahmoud Abbas va participa la o a treia sesiune a Consiliului de Securitate al ONU, în 23 februarie.

Palestinienii se pregătesc pentru o conferinţă a donatorilor, prevăzută pentru această săptămână la Bruxelles, şi pentru o reuniune a miniştrilor de externe ai statelor arabe consacrată deciziei preşedintelui american Donald Trump de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.