Atacul a început la ora locală 5,00 (0,30 GMT), cu tiruri de rachetă urmate de focuri de armă automată şi grenade, şi continua aproape trei ore mai târziu, potrivit unor martori confirmaţi de o sursă de securitate.

Este cel de-al treilea eveniment de acest gen la Kabul în zece zile după atacul ce a vizat hotelul Intercontinental, pe 20 ianuarie, şi explozia unei ambulanţe-capcană, în centrul oraşului, sâmbătă.

Operaţiunea nu a fost revendicată.

"Am numărat patru atacatori. Trei soldaţi afgani au fost răniţi iar acum atacatorii sunt asediaţi de forţele speciale afgane", a precizat aceeaşi sursă de securitate, puţin înainte de ora 3,30 GMT, sub acoperirea anonimatului.

"Confirm că academia militară este atacată la Chahrahi Qambar", a indicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Basir Mujahid.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei afgane, Shah Hussain Murtazawi, a arătat într-un mesaj că atacatorii au fost "arestaţi la primul baraj".

Academia Marshall Fahim, situată în nord-vestul Kabulului, este o şcoală militară de elită care pregăteşte, pentru armata afgană, de la cadeţi până la ofiţeri de stat major.