O tulpină de gripă extrem de agresivă face victime în Statele Unite. În mare pericol sunt cei trecuţi de 50 de ani, dar şi tinerii care nu se vaccinează. Karlie Slaven, o femeie de 37 de ani şi-a îngrijit soţul şi copiii care se îmbolnăviseră. Ei erau vaccinaţi, ea nu.

A contractat virusul gripal care, după doar câteva zile, i-a fost fatal, în ciuda eforturilor medicilor. Tatăl ei le recomandă acum oamenilor să se vaccineze.

Karl Illg, tatăl victimei: Chiar dacă te protejează doar în proporţie de 10-20% în lupta cu gripa, acei 10-20% ar fi putut salva viaţa lui Karlie. E una dintre întrebările pe care o să ni le punem toată viaţa: şi dacă...? Fac asta pentru Karlie, pentru că nu mai pot face altceva pentru ea.

În mai multe şcoli americane, cursurile au fost suspendate, din cauza numărului mare de copii şi profesori bolnavi. Iar la Chicago, campusul Facultăţii de Matematică a fost închis. Studenţii au fost trimişi acasă pentru o săptămână, pentru ca toate dormitoarele şi spaţiile comune să fie dezinfectate. Medicii le recomandă celor bolnavi să nu meargă la serviciu.

Daniel Eiras, medic: Dacă trebuie să veniţi la serviciu, atunci trebuie să vă spălaţi pe mâini, poate chiar să purtaţi o mască şi să faceţi curăţenie. Încercaţi să evitaţi să atingeţi obiectele de la birou, cum ar fi telefoanele sau să folosiţi aceleaşi pixuri.

Oficialii americani se tem că actualul sezon de gripă va fi la fel de periculos ca cel din 2014-2015. Peste 56 de mii de oameni au murit atunci din cauza gripei, din cei 34 de miliaone de americani care s-au îmbolnăvit.