Luptele urmează să înceteze la miezul nopţii, după două luni de escaladare a conflictului. Aviaţia siriană şi cea rusă au bombardat din ce în ce mai puternic enclava rebelă, făcând victime - sute de morţi şi răniţi - în rândul civililor, potrivit unor informaţii furnizate de rebeli şi de agenţiile de ajutor umanitar.

Tratativele din capitala austriacă, sub coordonarea ONU, au durat două zile şi nu au fost urmate deocamdată de niciun anunţ oficial al guvernului de la Damasc. Reuters citează o declaraţie privind armistiţiul făcută de un purtător de cuvânt al opoziţiei siriene şi un anunţ similar din partea organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Opoziţia afirmă că şi Rusia a fost de acord să îşi înceteze operaţiunile aeriene, iar OSDO susţine că şi Comitetul pentru Eliberarea Levantului (LLC), care are legături cu Al-Qaeda, este inclus în mod secret în înţelegere.

Potrivit surselor menţionate, părţile au convenit şi asupra accesului ajutoarelor umanitare şi a schimburilor de prizonieri.