Manifestaţia, la care participau peste 14.000 de persoane, a fost oprită şi dispersată după ce 'mai mulţi participanţi au arătat drapele cu efigia' liderului istoric al PKK, Abdullah Ocalan, drapele şi alte simboluri ale organizaţiei, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

Două persoane au fost arestate, a mai precizat acesta.  

Protestul a fost organizat la apelul unei organizaţii kurde considerate de serviciul de informaţii interne al Germaniei ca apropiată de PKK, Nav-Dem.

Unii manifestanţi au agitat pancarte pe care stătea scris 'Libertate pentru Kurdistan!' sau 'Ruşine ţie, Europa!'.

Turcia a lansat o ofensivă în enclava Afrin, în nord-vestul Siriei, împotriva Unităţilor de Protecţie a Poporului (YPG), o miliţie kurdă considerată teroristă de Ankara, dar sprijinită de Washington în cadrul coaliţiei împotriva organizaţiei Stat Islamic.

'La Afrin, YPG ne apără libertatea', 'Libertate pentru Afrin' sau 'Erdogan dictator', se putea citi pe banderole în mijlocul mulţimii.
Berlinul se teme de o importare a conflictului turco-kurd pe teritoriul său, unde trăiesc circa un milion de kurzi şi 3 milioane de cetăţeni de origine turcă.

Pentru a ţine sub control manifestaţia de la Koln au fost mobilizaţi 2.000 de poliţişti.

Şeful diplomaţiei germane, Sigmar Gabriel, a chemat în această săptămână regimul de la Ankara să oprească ofensiva militară, şi a anunţat îngheţarea unei livrări vizând modernizarea tancurilor de fabricaţie germană Leopard, folosite de Turcia în nordul Siriei.