Update

Explozie puternică la Kabul: Cel puţin 50 de răniţi, potrivit ONG-ului italian Emergency

Explozie puternică la Kabul: Cel puţin 50 de răniţi, potrivit ONG-ului italian Emergency
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 27.01.2018 13:26
16:51
Update

Cifra morţilor în urma atacului din Kabul a crescut la 95; Peste 150 de persoane, rănite

Bilanţul atacului de la Kabul a crescut la 95 de morţi şi 158 de răniţi, potrivit BBC, acesta fiind cel mai sângeros atentat din capitala afgană din ultimele trei luni.

14:13
Update

Bilanţul atacului de la Kabul a crescut la 40 de morţi şi 140 de răniţi

Bilanţul atacului de la Kabul a crescut la 40 de morţi şi 140 de răniţi, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii din Afganistan, relatează AFP, citat de News.ro.

"Ultimul bilanţ arată 40 de decese şi 140 de răniţi", a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Waheed Majroh.

Explozia a fost produsă de o ambulaţă - capcană, în apropierea sediului Ministerului de Interne.

Explozia a dus la degajarea unui fum alb deasupra capitalei afgane, în cartierul vizat aflându-se sediul poliţiei, dar şi cel al Uniunii Europene.

Nivelul de alertă este extrem la Kabul, în special în centrul capitalei şi în cartierul diplomatic, unde majoritatea ambasadelor şi instituţiilor străine au fost plasate în "lock down" (ieşiri interzise).

Zeci de persoane au fost rănite, 'peste 50', a anunţat ONG-ul italian Emergency care i-a transportat pe răniţi la spitalul său din Kabul, evocând un 'masacru' într-o explozie foarte puternică produsă sâmbătă în capitala afgană, relatează AFP şi Reuters.
.
'Peste 50 de răniţi au fost transportaţi la spitalul de urgenţă. Este un masacru', a anunţat pe Twitter organizaţia Emergency citându-l pe coordonatorul său Dejan Panic. Potrivit martorilor, explozia s-a produs în cartierul în care se află birouri ale Ministerului de Interne afgan şi ale UE.

Explozia survine în contextul unor măsuri sporite de securitate după atacul comis săptămâna trecută asupra Hotelului Intercontinental din Kabul, atac soldat cu cel puţin 20 de morţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI