Cel puţin 41 de morţi şi peste 80 de răniţi în urma unui incendiu izbucnit în camera de gardă a unui spital din Coreea de Sud

Cel puţin 41 de morţi şi peste 80 de răniţi în urma unui incendiu izbucnit în camera de gardă a unui spital din Coreea de Sud
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 26.01.2018 09:42
Cel puţin 41 de persoane au decedat, iar alte aproximativ 80 au fost rănite în urma unui incendiu produs la un spital din oraşul sud-coreean Miryang, potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorităţi, care au avertizat că numărul victimelor ar putea să crească, relatează agenţia Yonhap.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit în jurul orei locale 07:30, în camera de gardă din clădirea principală a Spitalului Sejong, aflat la aproximativ 280 de kilometri sud-est de capitala Seul.

Incendiul, care nu s-a extins la alte etaje, a fost stins abia după aproximativ trei ore, au precizat autorităţile.Aproximativ 100 de pacienţi se aflau în spital în acel moment.

Toate cele 41 de victime par să fi decedat în urma inhalării de gaze toxice, potrivit pompierilor. Nouă persoane sunt grave rănite, în timp ce alte 70 au suferit doar răni uşoare.

Alte 111 persoane, pacienţi şi personal medical, care se aflau în ambulatoriul spitalului, au fost evacuate fără a suferi răni.

Cauza incendiului nu a fost deocamdată stabilită.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In a convocat o şedinţă de urgenţă, cu toate autorităţile competente, pentru a discuta despre această situaţie.


 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI