Austria va da în judecată Comisia Europeană pentru că a aprobat extinderea unei centrale atomice din Ungaria

Austria va da în judecată Comisia Europeană pentru că a aprobat extinderea unei centrale atomice din Ungaria
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 23.01.2018 07:31
Austria intenţionează să dea în judecată Comisia Europeană pentru că a acordat Ungariei autorizaţia pentru extinderea centralei atomo-electrice Paks, argumentând că nu consideră energia nucleară modalitate pentru contracararea încălzirii climei, informează site-ul agenţiei Reuters.

Austria se laudă că produce energie în mod ecologic şi că nu are centrale atomo-electrice.

"Am stabilit, în Guvernul Austriei, că există suficiente motive pentru a da în judecată Comisia Europeană", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului austriac pentru Sustenabilitate.

"Asistenţa Uniunii Europene este permisă doar atunci când sunt proiecte de interes comun european. Din punctul nostru de vedere, energia nucleară nu este o formă sustenabilă de energie, nici soluţie pentru contracararea încălzirii climei", argumentează oficialul austriac.

 Autorităţile comunitare de reglementare au aprobat în martie 2017 planul Ungariei de a construi încă două reactoare la centrala atomo-electrică Paks cu ajutorul companiei ruse Rosatom. Cele două reactoare noi vor dubla capacitatea centralei de 2.000 de megawaţi. Ungaria va începe lucrările de construcţie în 2018, primul reactor urmând să fie finalizat în 2025.

Termenul-limită pentru contestarea în justiţie a deciziei Comisiei Europene la Curtea Europeană de Justiţie este 25 februarie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI