Cel puţin 15 persoane au fost rănite la Sydney, după ce un tren a izbit tampoanele de frânare din gară

Cel puţin 15 persoane au fost rănite la Sydney, după ce un tren a izbit tampoanele de frânare din gară
Sursa: www.mediafax.ro Foto: ap 22.01.2018 09:51
Cel puţin 15 persoane au fost rănite luni în metropola australiană Sydney, după ce un tren s-a izbit cu putere de tampoanele de frânare amplasate la capătul liniei de cale ferată din gară, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit unui purtător de cuvânt al ambulanţei, cinci persoane au fost transportate la spital cu răni multiple, iar alte zece au răni uşoare. Alţi călători au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Pacienţii rănile cu cele mai grave sunt două femei de 31, respectiv 77 de ani, care au clavicula fracturată, şi un bărbat în vârstă de 21 de ani care a suferit o fractură de femur.

Operatorul feroviar NSW Trains a anunţat că trenul nu a frânat corespunzător şi a lovit tampoanele de frânare amplasate la capătul liniei, oprindu-se înaintea unui zid din beton. Trenul nu a deraiat, dar mai multe vagoane au fost avariate.

Trei elicoptere şi 17 ambulanţe au fost trimise pentru a interveni. Incidentul a avut loc în gara Richmond, aflată la 65 de kilometri nord-vest de centrul oraşului Sydney.

"Trenul avea între 50 şi 70 de kilometri la oră şi s-a izbit pur şi simplu de bariere. Am văzut cum oamenii din tren au zburat efectiv prin aer", a declarat unul dintre martori, potrivit Fairfax Media.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI