Sute de persoane au participat la un protest mut în Polonia faţă de politizarea justiţiei

Sute de persoane au participat la un protest mut în Polonia faţă de politizarea justiţiei
Sursa: www.mediafax.ro Foto: pixabay.com 21.01.2018 21:12
Sute de oameni s-au adunat, duminică, în mai multe oraşe din Polonia pentru a-şi exprima opoziţia faţă ”politica de control şi dictatură, faţă de violarea Constituţiei şi a principiilor democratice”, iar manifestaţii similare vor avea loc şi în Berlin şi Praga.

Într-un protest mut, sute de polonezi au ieşit pe străzile din Varşovia, Gdansk, Lublin, Poznan, Cracovia, Kielce sau Szczecin pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă atacurile aduse justiţiei din Polonia.

Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, protestele au fost inspirate de cele care au avut loc în România în luna decembrie a anului 2017.

”Exprimaţi-vă opoziţia faţă de politica de control şi dictatură, faţă de violarea Constituţiei, faţă de violarea principiilor democratice şi a convenţiilor europene”, au transmis organizatorii protestelor.

Protestul are rolul de a atrage atenţia asupra ”pericolului neo-dictaturilor care planează asupra ţărilor Europei de Est prin politizarea justiţiei” prin adoptarea altor proiecte de legi nedemocratice.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI