VIDEO

Mai multe ţări din vestul Europei, devastate de o furtună cu rafale de puterea unui uragan; Cel puţin opt oameni au murit // Imagini şocante

Mai multe ţări din vestul Europei, devastate de o furtună cu rafale de puterea unui uragan; Cel puţin opt oameni au murit // Imagini şocante
Sursa: jurnal.md Foto: wn.de 19.01.2018 15:36
O furtună puternică face ravagii în nord-vestul Europei, cu rafale de puterea unui urganan. Cel puţin opt oameni au murit din cauza copacilor scoşi din rădăcini de vântul puternic. Totodată, urgia a provocat haos şi în transporturi. 

În Olanda, cel puţin trei oameni au murit, iar transportul rutier şi aerian au fost aruncate în haos din cauza furtunii Friederike, care a adus rafale de 140 de kilometri pe oră. Camioane s-au răsturnat pe şosele, copacii au fost scoşi din rădăcini, iar câteva containere au fost luate pe sus de forţa vântului.Şi în Germania au fost înregistrate trei victime. Totodată, zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent.

Rafalele au avariat cablurile electrice, au doborât arbori, care au blocat mai multe drumuri şi căi ferate. Din acest motiv, traficul feroviar în unele regiuni a fost suspendat. Italia a fost lovită şi ea de vânt puternic, de până la 200 de kilometri pe oră. Urgia a produs pagube mari în întreaga peninsulă, dar şi un deces. Totodată, cursele feroviare şi de feribot au fost anulate, iar mai multe drumuri au fost închise. Din cauza intemperiei, o victimă s-a înregistrat şi în Belgia. O femeie a murit după ce un copac a căzut peste maşina sa.Potrivit presei străine, furtuna Friederike se deplasează spre estul Europei. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI