La 24 de ore de la declaraţia de presă în care anunţa că va accepta propunerea PSD pentru funcţia de premier, adică Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis mai avea 1.811.772 de susţinători virtuali, potrivit like-urile de pe pagina de Facebook. Cu o zi înainte, la aceeaşi oră, preşedintele român avea în jur de 1.815.300. Practic, Iohannis a pierdut într-o zi peste 3.500 de susţinători din mediul online.

Susţinătorii lui Klaus Iohannis din mediul online l-au pus la zid pe şeful statului român după ce acesta a acceptat propunerea PSD pentru funcţia de premier fără să se opună.

„Aţi făcut o treabă foarte „bună“ (n.r.- Dăncilă)! Când vă vor veni legile justiţiei sau veţi fi suspendat, cu aceeaşi ignoranţă voi privi şi eu lucrurile! Să se aleagă praful!”, a un internaut pe facebook. Un alt internaut, Liviu N., i-a transmis să nu mai participe la următoarele alegeri şi că nu îl va mai susţine. „Cred că se putea refuza propunerea asta, cu precizarea că aşteptaţi tot de la ei ceva mai potrivit pentru funcţia de premier... Vă recomand să nu mai participaţi la următoarele alegeri prezidenţiale“, a fost mesajul transmis pentru Iohannis.

Un episod similar în ceea ce priveşte criticile s-a mai întâmplat în februarie 2016 când Iohannis luase apărarea trustului Intact Group, din care face parte şi Antena 3, în disputa pe care o aveau cu ANAF. Atunci, preşedintele României a pierdut aproape 20.000 de like-uri în doar 24 de ore.