Proteste violente în Myanmar: Şapte persoane au fost împuşcate de autorităţi

Proteste violente în Myanmar: Şapte persoane au fost împuşcate de autorităţi
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 17.01.2018 09:41
Autorităţile din Myanmar au împuşcat şapte manifestanţi din regiune Rakhin, iar alţi 12 au fost răniţi, în urma unei altercaţii între poliţie şi oamenii adunăţi pentru a sărbători o veche regiune budistă, Arakan, care au devenit violenţi, informează site-ul agenţiei Reuters.

Manifestanţii s-au adunat marţi noaptea în oraşul Mrauk U, în nordul statului Rakhine, pentru a marca sfârşitul regatului Arakan, a declarat secretarul Guvernului regional din Rakhine, Tin Maung Swe.

Aproximativ 4.000 de persoane au înconjurat clădirea Guvernului, în urma unei ceremonii anuale care marchează dispariţia de 200 de ani a regatului Arkan.

Poliţia a intervenit din cauza faptului că manifestanţii nu au cerut aprobarea autorităţilor locale pentru un astfel de eveniment.

"Poliţia a folosit iniţial gloanţe de cauciuc, dar mulţimea nu a plecat. În cele din urmă, membrii de securitate au fost nevoiţi să tragă. Conflictul s-a întâmplat în timp ce unii oameni au încercat să ia armele de la autorităţi", a declarat Tin Maung Swe.

Un oficial local a declarat că unii dintre protestari au răni grave şi au fost transportaţi la spita.

Rakhine, cunoscut şi ca Arakanese, reprezintă una dintre cele 135 de regiuni cu grupuri etnice oficiale din Myanma.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI