Consecinţele crizei guvernamentale din România: Premierul Japoniei şi-a ANULAT vizita la Palatul Victoria

Consecinţele crizei guvernamentale din România: Premierul Japoniei şi-a ANULAT vizita la Palatul Victoria
Sursa: jurnal.md/mediafax.ro Foto: japantimes.co.jp 16.01.2018 12:15
Premierul Japoniei Shinzo Abe nu va mai merge astăzi în vizită la Palatul Victoria. În locul său, la o întâlnire cu vicepremierul Paul Stănescu, va merge directorul adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei. Decizia vine după demisia premierului Mihai Tudose.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, se află marţi la Bucureşti, aceasta fiind o deplasare istorică, în condiţiile în care niciun şef al Executivului din Japonia nu a făcut o vizită oficială în ultimii 100 de ani în România.

Premierul nipon urma să aibă întâlniri cu preşedintele României, Klaus Iohannis şi cu premierul Mihai Tudose. Decizia de luni seara, din Comitetul Executiv al PSD, de retragere a susţinerii politice acordată Cabinetului Tudose, a făcut ca oficialul nipon să anuleze întâlnirea de la Guvern.

Potrivit noului program oficial, în locul discuţiilor dintre cei doi omologi, la ora 13.15 va avea loc primirea, de către Paul Stănescu, viceprim-ministru, a delegaţiei oficiale şi economice din Japonia, condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, cu însărcinări speciale în domeniul economic.

La ora 14.15 va avea loc un dejun de lucru oferit de viceprim-ministrul Paul Stănescu, în onoarea delegaţiei oficiale şi economice din Japonia, condusă de Kotaro Nogami.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI