Şeful Guvernului de la Bucureşti şi-a atras antipatia mai multor lideri social-democraţi, după ce, în ultimele zile, a susţinut restructurarea Guvernului şi i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

Deşi liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că următoarea şedinţă va avea loc în perioada 29-31 ianuarie la Iaşi, mai mulţi membri şi lideri social-democraţi au cerut convocarea de urgenţă a Comitetului Executiv, informează Mediafax.

În şedinţa de luni ar urma să se discute dacă i se retrage sprijinul politic lui Mihai Tudose. De asemenea, se va discuta şi despre demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, după ce premierul a spus că dacă aceasta îşi va da demisia, el o va accepta.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a susţinut că PSD nu poate accepta o autonomizare totală a deciziilor Guvernului, fiind aşteptate în şedinţa CEx de luni clarificări din partea premierului Mihai Tudose faţă de mai multe chestiuni.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, duminică, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose au obligaţia de a înceta imediat disputele politice, precizând că "au greşit amândoi" şi "acum trebuie să îndrepte lucrurile amândoi".

Pe de altă parte, Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a transmis, sâmbătă, că ar fi bine ca la CEx-ul PSD să fie discuţii serioase despre democratizarea puterii în partid, dar şi despre cum ar putea actuala guvernare să performeze.

Fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, a avertizat, sâmbătă, că o nouă schimbare de guvern ar fi o sinucidere politică pentru PSD.

„Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moţiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna preşedintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) şi la un vot în Parlament, ambele situaţii creatoare de incertitudini”, a scris Ţuţuianu pe Facebook.