Noi acuzaţii grave la adresa lui Carles Puigdemont: Ce au dezvăluit autorităţile de la Madrid

Noi acuzaţii grave la adresa lui Carles Puigdemont: Ce au dezvăluit autorităţile de la Madrid
Sursa: jurnal.md Foto: AP 15.01.2018 07:39
Guvernul spaniol a respins posibilitatea ca fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont să conducă regiunea din exilul autoimpus la Bruxelles şi a subliniat că Madridul va contesta în justiţie orice încercare în acest sens. Asta după ce separatiştii catalani au convenit miercuri să încerce să îl realeagă pe Puigdemont ca lider regional, făcând să apară un scenariu în care fostul lider fugar guvernează prin legătură video din Belgia. Acesta riscă arestarea în Spania pentru incitare şi revoltă împotriva statului.

„Regulile parlamentare sunt foarte clare”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol, Inigo Mendez de Vigo, într-o conferinţă de presă săptămânală. Ele nu includ „posibilitatea unei prezenţe (parlamentare) care nu este în persoană”. „Această aspiraţie este total nerealistă şi împotriva regulilor şi a bunului simţ”, a adăugat el.

Puigdemont a condus anul trecut o mişcare pentru desprinderea de Spania a regiunii bogate de nord-est, Catalonia, culminând cu demiterea de către Madrid a administraţiei sale şi impunerea guvernării directe. El s-a instalat la Bruxelles la scurt timp după aceea.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI