Update

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter în Peru; A fost emisă avertizare de tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter în Peru; A fost emisă avertizare de tsunami
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: jurnal.md 14.01.2018 14:29
16:41
Update

Un mort şi 20 de răniţi în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1 din Peru; Alerta de tsunami a fost anulată

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 20 au fost rănite, relatează Reuters. Guvernatorul regiunii Arequipa, Yamila Osorio, a precizat că un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit în oraşul Yauca, după ce a fost lovit de o piatră de mari dimensiuni.

20 de locuitori ai oraşului Chala au fost răniţi în urma seismului. Mai multe localităţi au rămas fără electricitate, iar mai multe drumuri şi case s-au prăbuşit.

Majoritatea persoanelor aflate în districtul Lomas, din regiunea sudică Arequipa, au fost evacuate.

Autorităţile maritime au precizat că seismul nu a produs un tsunami pe coasta peruană, iar starea de alertă a fost încheiată.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter a avut loc duminică într-o zonă de coastă din sudul statului Peru, fiind emisă şi o avertizare de tsunami, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS), potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Seismul s-a produs la ora locală 09:18 (04:51, ora Moldovei), la o adâncime de 12,1 kilometri. Epicentrul acestuia a fost localizat la 40 de kilometri de oraşul Acari.

Autorităţile de la Lima au anunţat că epicentrul ar fi fost localizat în districtul Lomas din regiunea sudică Arequipa. Guvernatorul Yamila Osorio a precizat că nu au fost raportate victime până în prezent, iar pagubele materiale includ prăbuşirea terasamentului unor drumuri.

Cutremurul s-a resimţit şi în Chile. Centrul de avertizare în caz de tsunami din Oceanul Pacific a anunţat că "valuri periculoase sunt prognozate pentru unele regiuni de coastă".

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI