În perioada 15-17 ianuarie, Tillerson se va afla la Vancouver, alături de ministrul canadian de Externe, Chrystia Freeland, şi ministrul sud-coreea de Externe, Kang Kyung-Wha.

"Întrunirea va aduce împreună mai multe ţări, într-un efort de a demonstra solidaritatea internaţională împotriva programelor nucleare şi cu rachete balistice ale Coreei de Nord, care sunt periculoase şi ilegale. Discuţiile se vor concentra pe îmbunătăţirea eforturilor diplomatice pentru a garanta că Peninsula Coreeană este sigură, prosperă şi denuclearizată", a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Totodată, secretarul american al Apărării, James Mattis, va fi prezent luni la Vancouver, pentru o cină de lucru privind securitatea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană.

Reprezentanţi ai Phenianului şi ai Seulului s-au întâlnit, marţi, în regiunea demilitarizată Panmunjon, pentru a redeschide dialogul între cele două state după o pauză de doi ani.

Coreea de Sud i-a cerut Coreei de Nord să înceteze acţiunile ostile care sporesc tensiunea în Peninsula Coreeană. În replică, regimul Kim Jong-Un a transmis că este necesară garantarea unui mediu de pace şi a fost de acord să participe la viitoare negocieri militare cu sud-coreenii.

Delegaţia Coreei de Sud apreciază că îmbunătăţirea relaţiilor cu statul vecin şi măsurile agreate marţi ar putea deschide calea dialogului pentru "o rezoluţie fundamentală" în privinţa chestiunii nucleare.