Avocatul tânărului a precizat că acesta recunoaşte că se face vinovat de toate acuzaţiile ce i-au fost aduse. Procuratura a formulat împotriva lui Ahmad A, un solicitant de azil respins, şase capete de acuzare, între care tentativă de omor şi lovituri cauzatoare de moarte.

Se crede că tânărul a fost inspirat de ideologia islamistă la comiterea atacului din districtul Barmbek al oraşului nordic, în timpul căruia a înjunghiat mortal un bărbat de 50 de ani şi a rănit alte şase persoane.

El a urmărit să "ucidă cât mai mulţi cetăţeni germani creştini cu putinţă", afirmă procurorii.

Palestinianul născut în Emiratele Arabe Unite şi sosit în martie 2015 în Germania, venind din Norvegia, era considerat înainte de comiterea atacului 'un caz suspect' ca urmare a unor 'elemente ce demonstrează o radicalizare' religioasă, a declarat după atacul de la 28 iulie ministrul de interne al oraşului-stat Hamburg, Andy Grote.

În ziua respectivă, Ahmad A. încerca să fugă dintr-un supermarket din Barmbek, în momentul în care a început să atace la întâmplare clienţii, omorând o persoană. El a rănit apoi grav un alt client, după care a ieşit în stradă, o arteră comercială extrem de frecventată, unde a atacat mai mulţi trecători, strigând 'Allah Akbar!'. Atacatorul a fost reţinut de poliţie la scurt timp.