Într-o postare pe Facebook, tatăl adolescentei a scris că fetiţa voia să „scape de tot răul din lume”, dar că nu va şti niciodată ce „durere şi ce gol imens a lăsat în urmă”. El nu a precizat ce mesaje a primit adolescenta înainte să îşi ia viaţa, însă i-a invitat la înmormântare pe cei care au hărţuit-o.

„Dacă oamenii care cred că au făcut o glumă bună şi cei care se simt mai bine când îi hărţuiesc şi îi agresează pe alţii văd această postare, vă rog să veniţi la înmormântare ca să vedeţi cu ochii voştri consecinţele devastatoare pe care le-aţi creat”, a scris Tick Everett.

Amy Everett era imaginea uneia dintre cele mai cunoscute firme de retail australiene şi participase, la vârsta de 8 ani, într-o campanie de promovare a pălăriilor fabricate de companie.

Tragedia a dat naştere unei noi discuţii aprinse pe marginea numărului în creştere de sinucideri în rândul tinerilor, din cauza hărţuirii la şcoală sau în mediul online. De asemenea, revine în atenţia tuturor o discuţie importantă despre vârsta la care copiii ar trebui să aibă acces nesupravegheat la internet şi pe reţelele de socializare. Potrivit Psychology Today, accesul adolescenţilor la reţelele de socializare ar trebui monitorizat, întrucât la vârste fragede aceştia sunt mai sensibili la imagini nepotrivite, violenţă sau mesaje agresive.

Facebook cere ca toţi utilizatorii reţelei să aibă minimum 13 ani şi nu permite înregistrarea conturilor celor sub această vârstă. Însă potrivit unui studiu realizat de The Social Age, aproximativ 59% dintre copii folosesc o reţea de socializare mai devreme de vârsta de 10 ani. Acestora le este foarte uşor să mintă în legătură cu anul naşterii lor şi să îşi facă conturi pe Facebook sau Instagram, mai ales dacă părinţii nu le supraveghează activitatea pe internet sau cred că reţelele de socializare sunt inofensive pentru cei mici.