Nu există deocamdată rapoarte despre producerea unor eventuale pagube materiale.

Agenţia de protecţie civilă din Mexic a anunţat că acesta a fost cel mai puternic seism din această ţară de după devastatorul cutremur de pământ din 1985 care a distrus numeroase clădiri şi a ucis câteva mii de oameni.

Locuitorii din Ciudad de Mexico au ieşit pe străzi în pijamale, iar alarmele au început să sune imediat după seism, care s-a produs cu puţin timp înainte de miezul nopţii, a precizat un martor, citat de Reuters. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe cartiere.

"Nu am fost niciodată într-o zonă în care pământul să se mişte atât de mult. Prima dată am râs, dar apoi luminile s-au stins şi nu ştiam ce să fac. Aproape că am căzut peste balustradă", a spus Luis Carlos Briceno, un arhitect în vârstă de 31 de ani, care vizita oraşul Ciudad de Mexico.

Epicentrul seismului s-a aflat la 123 de kilometri sud-vest faţă de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.Potrivit DPA, o alertă de tsunami a fost emisă pentru mai multe state din regiune — Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras şi Ecuador—, a anunţat US Tsunami Warning Centre.