"Suspiciunile în legătură cu un bărbat de naţionalitate germană în vârstă de 55 de ani, arestat ieri seară de forţele speciale de poliţie din landul Baden-Württemberg, au devenit mai puternice", au declarat într-un comunicat comun parchetul din Ravensburg şi poliţia din Konstanz, oraşe situate în sud-vestul Germaniei.

Suspectul a fost arestat lângă Tübingen, la aproximativ 40 de kilometri sud de Stuttgart.

Autorităţile au declarat că au reuşit să-l identifice pe bărbat "datorită informaţiilor oferite de populaţie" şi au anunţat că vor organiza o conferinţă de presă la Konstanz sâmbătă după-amiaza pentru a da mai multe detalii cu privire la acest caz care a îngrozit consumatorii germani în ultimele zile.

Joi, autorităţile germane au anunţat că sunt în căutarea unui bărbat care a ameninţat că va otrăvi produse alimentare dacă nu primeşte mai multe milioane de euro.

Potrivit autorităţilor, suspectul ar fi trimis un e-mail în care a spus că ar putea otrăvi circa 20 de produse alimentare distribuite în supermarketuri. Pentru a arăta că nu glumeşte, autorul a oferit indicaţii care le-au permis autorităţilor să confişte din magazine din Friedrichshafen (sudul Germaniei) cinci borcane cu mâncare pentru bebeluşi care conţinea etilenglicol, un produs utilizat ca antigel şi lichid de frână care dacă este înghiţit în cantităţi mari poate provoca moartea în absenţa unui tratament medical.

În urma vizionării imaginilor video de pe camerele de supraveghere din magazinele în care bărbatul a amplasat recipientele cu mâncare pentru bebeluşi otrăvită, poliţia a reuşit să vadă clar chipul suspectului, fotografia acestuia fiind difuzată de mass-media.