Potrivit KCNA, Kim Jong-Un a declarat că "toate componentele bombei H au fost 100% fabricate în ţară". Dispozitivul este "o bombă termonucleară cu o putere foarte mare, fabricată prin eforturile şi cu tehnologia noastră", a spus el, citat de KCNA

Mai mulţi analişti străini şi-au exprimat în ultimele luni îndoiala în privinţa capacităţii Coreii de Nord de a fabrica o bombă H (bombă cu hidrogen sau termonucleară) şi a o miniaturiza suficient pentru a fi instalată pe o rachetă. 

KCNA a dat asigurări că liderul comunist a inspectat un astfel de dispozitiv, o bombă H pregătită pentru a fi instalată pe o rachetă intercontinentală, în cursul unei vizite la Institutul pentru arme nucleare al regimului nord-coreean.

O serie de fotografii îl arată pe Kim Jong-Un îmbrăcat în negru în timp ce inspectează o carcasă metalică având două protuberanţe. 

Coreea de Nord a sporit tensiunile internaţionale în iulie procedând la două lansări reuşite ale unor rachete balistice intercontinentale ICBM, Hwasong-14. Această dezvoltare poate pune o mare parte a teritoriului continental al Statelor Unite sub raza de acţiune a unei eventuale lovituri nord-coreene.

Pe de altă parte, după al patrulea test nuclear, efectuat în ianuarie 2016, Phenianul a afirmat că dispozitivul care a explodat era o bombă H miniaturizată. Bomba cu hidrogen sau bomba H este mult mai puternică decât bomba atomică sau bomba A. 

Oamenii de ştiinţă au declarat la acea dată că puterea detectată a exploziei, echivalentul unei încărcături de şase kilotone, era prea slabă pentru a fi vorba într-adevăr de o bombă H.

Atunci când Coreea de Nord a efectuat a cincea explozie nucleară, în septembrie 2016, nu a declarat că a fost o bombă H.

În anunţul făcut duminică, agenţia oficială a subliniat că Phenianul "şi-a ameliorat semnificativ capacităţile tehnice", iar aceasta pe baza progreselor "efectuate în cursul primului test cu bomba H". 

Kim Jong-Un "a stabilit sarcini care trebuie efectuate în cercetarea privind armele nucleare", a adăugat KCNA.

Dacă Phenianul va fi efectiv capabil să monteze o focoasă nucleară pe o rachetă, aceasta va creşte considerabil îngrijorările internaţionale în faţa ameninţărilor cu lovituri formulate constant de Coreea de Nord.