Într-o declaraţie dată publicităţii vineri seară, Ministerul de Externe de la Dhaka a avertizat autorităţile din Myanmar în legătură cu riscul repetării acestui incident.

''Aceste exemple de incursiuni în spaţiul aerian al Bangladeshului de către elicoptere din Myanmar sunt contrare relaţiilor de bună-vecinătate şi ar putea duce la situaţii neprevăzute'', se menţionează în declaraţia citată.

Armata birmaneză şi agenţii umanitare internaţionale au anunţat vineri că aproximativ 400 de persoane au fost ucise în violenţele izbucnite săptămâna trecută în vestul Myanmarului, cel puţin 38.000 de musulmani Rohingya refugiindu-se în Bangladesh.

Zeci de oameni au murit în timp ce încercau să traverseze un râu pentru a ajunge în Bangladesh, pentru a scăpa de violenţele din statul Rakhine (vestul Myanmarului). Cel puţin 1 milion de etnici Rohingya trăiesc în Rakhine şi de mai multe decenii aceştia fac obiectul persecuţiilor, inclusiv restricţiilor asupra libertăţii de mişcare.

Armata birmaneză a anunţat că desfăşoară operaţiuni contra 'teroriştilor extremişti' pentru a-i proteja pe civili.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (IOM) a estimat că cel puţin 38.000 de musulmani Rohingya au trecut în Bangladesh începând cu data de 25 august.