Alţi 80 de oameni au fost evacuaţi câteva ore mai târziu dintr-un alt cămin de bătrâni, din North Miami Beach, confruntat cu aceleaşi probleme privind lipsa curentului electric, şi implicit a aerului condiţionat, în condiţiile unor temperaturi ce trec de 32 grade Celsius.

Poliţia a deschis o investigaţie penală a cazului soldat cu moartea celor opt persoane în vârstă, care s-a produs probabil, notează EFE, prin inhalarea de monoxid de carbon emis de un generator de curent sau ca urmare a căldurii înregistrate după întreruperea furnizării de energie electrică, consecinţă a uraganului Irma ce s-a manifestat la finalul săptămânii trecute.

Şeful poliţiei din Hollywood, Tomas Sanchez, a spus că, dincolo de ancheta penală asupra celor petrecute, este revizuită şi situaţia din alte 42 de centre de îngrijire pentru persoane de vârsta a treia din oraş, pentru a verifica starea pacienţilor.

Cifra provizorie a celor decedaţi ca urmare a trecerii uraganului Irma ajunge la 30 în Statele Unite (Florida, Georgia şi Carolina de Sud).