VIDEO

Inundaţii catastrofale în Italia: Cel puţin şapte oameni au murit în oraşul Livorno

Inundaţii catastrofale în Italia: Cel puţin şapte oameni au murit în oraşul Livorno
Sursa: jurnal.md Foto: inmeteo.net 11.09.2017 13:18
Situaţie critică în Italia din cauza intemperiilor. Cel puţin şapte oameni au murit în urma unei furtuni violente, urmate de inundaţii devastatoare la Livorno, regiunea Toscana. Totodată, mai multe persoane, printre care şi copii sunt date dispărute. Precipitaţiile de amploare au provocat şi alunecări de teren. 

În doar două ore de precipitaţii, străzile oraşului italian Livorno s-au transformat în adevărate râuri. Zeci de case şi maşini au fost inundate cu apă şi noroi. Asta în timp ce mai multe drumuri sunt blocate din cauza copacilor doborâţi de rafalele puternice. Furtuna i-a luat prin surprindere pe localnici, chiar înaintea zorilor, în timp ce majoritatea dormeau. 


Autorităţile italiene au emis cod roşu de inundaţii în nord-vestul peninsulei şi au mobilizat zeci de salvatori. O întreagă familie a fost surprinsă de ape în locuinţa de la subsol. Este vorba despre patru membri, printre care şi copii, care şi-au pierdut viaţa. Primarul oraşului a calificat situaţia drept dramatică şi a avertizat că starea de urgenţă nu a luat sfârşit. Şi asta pentru că multe cartiere din Livorno sunt lipsite de curent electric şi apă potabilă. Mai mult, meteorologii italieni au avertizat că în zilele următoare precipitaţii se vor înregistra în întreaga peninsulă. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI