FOTO

Din ciclul „Păzea, vine Putin!”: Un banner al unei primării din Rusia a devenit viral pe internet

Din ciclul „Păzea, vine Putin!”: Un banner al unei primării din Rusia a devenit viral pe internet
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 11.09.2017 16:07
Este un lucru obişnuit în Rusia ca autorităţile locale să mascheze neregulile din spaţiul public atunci când liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, îşi anunţă o vizită pe nepusă masă. Această „axiomă” administrativă a fost aplicată recent şi în oraşul Perm.Vladimir Putin a luat parte la o şedinţă a Consilului de Stat din Perm, un oraş din arealul Munţilor Ural.

Aleşii locali s-au mobilizat pentru descinderea „regală” a preşedintelui rus. Numai că o problemă estetică ameninţa decorul vizitei: conductele ruginite ale fabricii Morion, aflată în curs de reabilitare, relatează Ura.news.

Cum au decis autorităţile să camufleze conductele? Au desfăşurat, între două clădiri, un banner uriaş, care ilustrează o şosea bine întreţinută.

Iniţial, s-a crezut că instantaneul alb-negru surprinde o arteră din New York. Ulterior, a ieşit însă la iveală că decupajul fotografic imortalizează o şosea din Beijing. 

Bannerul a declanşat imediat un val de ironii pe reţelele de socializare, unde au fost postate mai multe imagini satirizând situaţia creată.În replică, odată încheiată vizita lui Vladimir Putin, autorităţile le-au transmis un mesaj internauţilor, scris pe acelaşi banner: „Ei bine, ce-i în neregulă?”.

Până la urmă, potrivit sursei citate, pentru că bannerul, care bloca pasajul dintre cele două clădiri, putea produce o iluzie optică şoferilor neatenţi, primăria din Permn a hotărât să îl vopsească în alb.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI