Papa a făcut referire la traficul de droguri care în anii 80 şi 90 s-a soldat cu viaţa a mii de persoane şi a transformat Medellín în cel mai periculos oraş al lumii, în discursul său pronunţat în această metropolă care a reuşit să depăşească această tragedie şi să devină una din speranţele cele mai inovatoare ale ţării.

"Vreau să mă opresc şi să aduc în amintire un moment dureros", a spus papa referindu-se la toţi acei tineri, care s-au lăsat seduşi de narcotraficanţi, cu false promisiuni ale unei vieţi uşoare.

Iar apoi a continuat: "Vă invit să vă alăturaţi acestui cortegiu trist şi să cereţi iertare pentru cei care au zădărnicit iluziile atâtor tineri. Să-i cereţi Domnului să le convertească inimile. Să se termine cu această distrugere a vieţii tinerilor", a cerut Suveranul Pontif.

Iar preoţilor, papa le-a cerut să nu se lase ispitiţi de tentaţiile materiale, deoarece "diavolul pătrunde prin buzunare".

După discursul său, papa Francisc s-a întors sâmbătă seară la Bogota, de unde va pleca duminică la Cartagena, ultimul din cele patru mari oraşe pe care le vizitează în Columbia.